Saker

Hekmatara

Hvem er Hekmatara familien?

- Familien er fra Iran
- Amin 37 år (i 2014)
- Zahra 37 år (i 2014)
- Negin 13 år (i 2014)
- Ramtin 9 år (i 2014)
- Familien kom til Norge som politiske flyktninger og sekulære Muslimer i 2009.
- De kom til Farsund i 2010
- Familien ble kristne i 2010

 

 

Sara og Amin var aktive opposisjonelle i hjemlandet før de av velbegrunnet frykt for politisk forfølgelse så seg nødt til å flykte fra familie og hjemlandet.


Deportasjonen fra Norge fortalt av 13 år gamle Negin Hekmatara. Klikk på bildet
 
Flukten fra Iran fortalt av 13 år gamle Negin Hekmatara. Klikk på bildet.

Les 13 år gamle Negin Hekmatara sine dramatiske reiseskildringer.

Sommeren 2013 – en harmonisk og lykkelig kristen familie i Farsund i Norge.

Familien ble godt integrert i lokalmiljøet i Farsund og ble en resurs i det lokate menighetslivet.

 

15. januar 2014 kl. 00.00 – Seks bevæpnede politmmenn og kvinner med pistoler, pepperspray og skuddsikre vester trenger seg inn i boligen til denne fredelige småbarnsfamilien etter at de hadde lagt seg for natta – beordrer dem til å pakke noen få ting – stapper dem inn i den avbildede bilen og transporterer denne vettskremte og kristne småbarnsfamilien en 550 kilometer lang kjøretur hele natta og er fremme ved Oslo Lufthavn, Gardermoen ca. kl. 12.00.

 

Etter en lang natt uten søvn ligger en vettskremt, utmattet og traumatisert kristen kone og mor gråtende på fortauet i OsloLufthavn og sender fortvilte tekstmeldinger til sine venner og roper om hjelp. Hun vet hva som venter familien som Kristne Konvertitter i Iran.

Etter at de landet i Teheran fredag den 17. januar ble familien splittet og mistet kontakten med hverandre.
Alle var på vill flukt fra politiet som jaktet på konvertittene, og Zahras mor ville drepe sin egen datter fordi hun hadde blitt en kristen.


En tydelig preget familie etter de dramatiske ukene på flukt fra Iran midt på vinteren i 2014. Enda er de ikke i sikkerhet.

Den 22. februar 2014 ble familien endelig gjenforent i et naboland etter 5 ukers dramatisk flukt i Iran, Amin for seg selv og kona og barna for seg selv.

Vennene i Norge var helt sikker på at Amin var fengslet fordi ingen hørte noe fra ham før før den 16. februar – etter en måned på desperat flukt i Iran. Da finn vennene noen korte og utydelige telefoner ved en grense i fjellene.

Vennene var deretter eneste bindeleddet mellom Amin og kona og barna som ikke ante hvor han var.

Informasjon

Konvertittstiftelsen ble stiftet som en spontan reaksjon etter den brutale utsendelsen av familien Hekmatara den 15. januar 2014.

Websiden, inkludert denne siden er under utvikling og har flere mangler som vil komme til etter hvert.

Vi kan også komme i skade å skrive feil som vil bli rettet opp straks vi blir oppmerksomme på det. Vi håper på forståelse.